BLOG

7 ideeën voor persoonlijke content

7 FEBRUARI 2023

 Mijn aanpak voor sterke content is om gebruik te maken van jouw persoonlijke, sterke punten. Vertel waarom je zo gepassioneerd bent over je werk, waarom je iets belangrijk vindt, waar je goed in bent, en wat jouw visie is. Dat is niet egoïstisch of arrogant; dat is anderen een duidelijke reden geven waarom ze jou willen volgen op social media. En waarom ze jouw podcast willen luisteren. Waarom ze bij jou willen kopen. Dit geldt ook als je een bedrijf met medewerkers hebt: communiceer de sterke punten van wat je doet.

In deze blog deel ik 7 ideeën waarmee jij in een handomdraai je content persoonlijker maakt!

 

1. WAT IS HET VERHAAL DAT ERACHTER ZIT?

Het ligt misschien nogal voor de hand, maar begin met het verhaal te vertellen achter hetgeen je deelt met je klanten of volgers. Heb je iets nieuws toegevoegd in je winkel of webshop? Vertel waarom jij er zo dol op bent dat je dit moest inkopen! Ga je een nieuwe dienst aanbieden? Leg uit waarom je dit zo belangrijk vindt. Verkoop je een opgeknapt meubel? Vertel waar het vandaan komt en waarom jij het zo'n bijzonder stuk vindt. Door jouw eigen verhaal erbij te vertellen, kan jouw klant een betere indruk krijgen van jou en je bedrijf.

2. LAAT ZIEN HOE JE HET DOET

Het persoonlijk maken van content kun je ook doen door meer te delen ‘from behind the scenes’. En dan bedoel ik niet van je bezoek aan de kapper, maar van hoe jij je werk doet, of hoe je product tot stand is gekomen. 

persoonlijke content ideeen


hoe schrijf ik een persoonlijke boodschap


Door je klanten een uniek kijkje achter de schermen te geven, voelen ze zich meer betrokken bij wat je doet. Ze voelen zich zelfs speciaal dat ze een kijkje in jouw leven mogen krijgen! Ben je bijvoorbeeld fotograaf, laat dan zien hoe jij je foto’s bewerkt of een shoot voorbereid. Heb je een winkel, laat dan zien hoe jij op inkoop gaat of hoe je je winkel op orde brengt voordat je de deuren opent. Ben je schilder? Laat zien hoe je een bepaalde techniek uitvoert of hoe je werkplek eruit ziet. 

3. GEEF BETEKENIS AAN SPECIALE MOMENTEN

Een heel ander idee voor persoonlijke content, is om jouw eigen betekenis te geven aan speciale momenten. Feestdagen, vakanties, Valentijnsdag, de eerste officiële voorjaarsdag: vertel erbij wat het voor jou zo bijzonder maakt. Ga je met je webshop een leuke aanbieding opzetten voor de Paasdagen, vertel dan wat het voor jou betekent. In plaats van: ‘Omdat het Pasen is, krijg je bij je bestelling een zakje chocolade-eitjes’, kun je zeggen: ‘Pasen maakt mij vrolijk en voelt als een frisse start voor mij. Om jou net zo te laten genieten van het voorjaar, krijg je dit weekend een cadeautje bij jouw bestelling’. Door te delen wat iets betekent voor jou, maak je je boodschap veel persoonlijker.

4. HERKENBARE CONTENT: DE TERUGBLIK OF VOORUITBLIK

Een terugblik op waar je een paar jaar geleden stond met je bedrijf, kan een interessant verhaal zijn over jou als persoon. Of jouw klanten je nu al sinds het eerste uur volgen of pas sinds gisteren, in zo’n terugblik kun je al jouw persoonlijke ervaringen kwijt. Je kunt vertellen over je waardevolle leermomenten die ook voor je lezer herkenbaar kunnen zijn. Kijk je liever vooruit? Ik vind het net zo interessant om over iemand zijn dromen en toekomstvisie te lezen! Schrijf je er een social media bericht over, dan kun je dit zo persoonlijk mogelijk maken en je volgers uitnodigen te reageren met hun eigen ervaringen. 

5. GEEF JOUW PERSOONLIJKE VISIE

Ik kan het niet vaak genoeg benadrukken, maar: wees niet bang om jouw mening te delen. Geef jouw visie op wat je ziet, leest en meemaakt in jouw werk. Ik zie vaak content waar zichtbaar veel tijd in is gestoken, en waar het toch ontbreekt aan een duidelijke visie. En dat is waar de ‘juice’ zit. Ga maar eens na: waarom volg jij iemand op social media, of waarom ben je geabonneerd op een bepaalde nieuwsbrief van iemand? Mensen leren jou kennen als je deelt wat jouw gedachten zijn, wat je mening is over zaken, en wat jouw aanpak is bij het werk dat je doet. 

6. HEB JE EEN PERSOONLIJK MOTTO? GEBRUIK HEM!

Heb jij een uitspraak die je vaak doet? Of een gezegde die 100% matcht met jou en jouw bedrijf? Dan is het leuk om deze quote of ‘one liner’ regelmatig terug te laten komen in je content. Hiermee maak je je boodschap niet alleen persoonlijker, maar maak je je content ook herkenbaar voor je klanten. Hoe leuk is het, dat als klanten die quote ergens tegen komen, ze direct aan jou moeten denken? 

7. EERLIJK OVER JE UITDAGINGEN

Een laatste idee voor meer persoonlijke content, is er eentje waar je misschien een drempel voor over moet. Maar door te vertellen over je eigen uitdagingen en problemen, kun je zoveel herkenning creëren bij jouw klanten. En zodra jouw content voor herkenning bij je lezers zorgt, heb je een bericht die hen op emotioneel niveau aanspreekt. En daar zit de kracht! Iedereen heeft uitdagingen, niemand is perfect. Zeker op social media laten we vaak alleen de ‘bright side’ zien. Door te vertellen waar jij zoal tegenaan loopt in je werk of in het dagelijks leven, en hoe je omgaat met lastige situaties, leren je klanten je beter kennen. Hierdoor kunnen ze zich meer verbonden met je voelen, en kom je geloofwaardiger en betrouwbaarder over.


persoonlijke social media content


Waarom is persoonlijke content belangrijk?

Persoonlijke content helpt niet alleen om je als persoon of bedrijf duidelijker te positioneren ten opzichte van anderen. Door je teksten persoonlijk te maken, breng je ook een emotie over. Met persoonlijke content speel je dus ook in op de emoties van je klanten; hoe voelen zij zich nadat ze jouw podcast hebben geluisterd? Zijn ze met je begaan toen je die nare ervaring op social media deelde? Emoties hebben een grote invloed bij het maken van aankoopbeslissingen. Emotie is ook een trigger om je volgers jouw content te laten delen: zodra ze zich in jouw verhaal herkennen, ontstaat er een reactie, en zullen zij jou onthouden. In deze blog lees je meer over de rol van emotie in je content

Tijdens mijn Content Brainstorm & Inspiratiesessie denk ik met je mee hoe je jouw content persoonlijker - en dus effectiever - kunt maken. In deze inspirerende sessie leggen we ook direct de basis voor jouw persoonlijke contentstrategie. Of klik hier als je liever eerst even kennismaakt.