Meer bereiken met strategisch inzicht

OP WEG NAAR EEN MERK DAT JE KLANTEN ZULLEN ONTHOUDEN

Wil je je onderscheiden of aan je naamsbekendheid werken? Met sterke communicatie kun je dat bereiken. Maar welke stappen moet je daar voor zetten? En hoe weet je welke marketingactiviteiten de juiste zijn voor jouw bedrijf? 

Een merkstrategie geeft je inzicht in je merkidentiteit en hoe je jouw doelen gaat bereiken. De uniekheid van je bedrijf - jouw expertise en de kernwaarden van je merk - zijn hierbij het uitgangspunt. Met kenmerkende content zullen klanten je niet alleen herkennen, maar ook onthouden.


Dit is wat jij wilt met je merk:

  • opvallen bij de juiste doelgroep, zodat je meer klanten kunt aantrekken en je omzet kunt verhogen
  • investeren in geschikte marketingactiviteiten die je helpen je doelen te behalen
  • een onderscheidende stijl die duidelijk laat zien waar jouw bedrijf voor staat

En natuurlijk: peace of mind, omdat je weet dat de stappen die jij zet om je bedrijf te promoten, de juiste zijn. 


"De strategiesessie is precies wat ik nodig had. Ik kon veel duidelijker antwoord geven op vragen van potentiële klanten en heb daardoor nu een nieuwe opdracht."
Richard Schmölzer, Pi-lot Math & Management

Van onduidelijkheid naar een concreet plan

Tijdens deze strategiesessie duiken we in de marketing en content van jouw bedrijf. Geen one size fits all plan, maar een strategie die uit gaat van jouw huidige situatie en doelen, op basis van de uniekheid van jouw merk. 

We leggen het fundament door eerst je merkidentiteit helder te krijgen. Waar jouw merk voor staat en wat je wilt uitstralen, bepaalt namelijk wat passende vervolgstappen zijn. We krijgen onder andere duidelijk wat jouw business uniek maakt en welke waarde jij toevoegt met jouw expertise. Hierdoor krijg je nog scherper wie je doelgroep is en op wie je je wilt richten. Ook bepalen we waar je nu staat en welke doelen je wilt behalen.

Vanuit dit inzicht gaan we samen brainstormen over manieren waarmee je je merk onder de aandacht brengt bij de juiste klanten. Hoe laat je je uniekheid zien, en via welke wegen vertel je wat jij kunt betekenen voor je klanten? 

We brainstormen over marketingactiviteiten die daar op aansluiten en stellen vast welke content er nodig is voor je communicatiekanalen. 

dit klinkt goedGeen one size fits all-aanpak, maar een toepasbaar plan dat uitgaat 

van jouw situatie, doelen en uniekheid


Wat kun je verwachten tijdens (en na) de sessie?

De sessie is een informele en vooral leuke sessie waarin we vragen beantwoord krijgen en out of the box gaan brainstormen. Ik zet je aan het denken door middel van gerichte vragen en zoom in op onderwerpen die nog onduidelijk zijn, zodat we alles boven tafel krijgen. 

Verwacht dus geen stijve meeting met een PowerPoint-presentatie, maar denk meer aan een creatieve en interactieve workshop. Tijdens de sessie ontstaan vaak al mooie inzichten en gaat de inspiratie en energie stromen om met de nieuwe ideeën aan de slag te gaan. 

Ben je bang dat je alles moet opschrijven en onthouden tijdens de sessie? Geen zorgen, want na afloop ontvang je een Strategy Guide met daarin:

  • een samenvatting van je merkidentiteit, met een duidelijke omschrijving van onder andere je kernwaarden, boodschap en stijl
  • uitgebreid advies over jouw marketingactiviteiten, communicatiemiddelen en content
  • een voorstel voor een planning van deze activiteiten en content, zodat je een duidelijk beeld hebt van hoe je jouw strategie omzet naar de praktijk


Voor wie is deze strategiesessie?
De sessie is voor ondernemers en bedrijven die hun bedrijf beter op de kaart willen zetten en willen weten welke stappen ze daarvoor moeten zetten. Of je nu zelf aan de slag gaat met je marketing en content, of dit wilt uitbesteden; deze strategiesessie is je startpunt om te bepalen hoe je de promotie van je bedrijf aanpakt.

Lopen er al marketingactiviteiten en wil je weten of je op de juiste weg zit?
Ook dan is deze strategiesessie perfect als evaluatie en om te kijken waar je je activiteiten kunt optimaliseren.

Wil je deze sessie als workshop voor je team bij jou op kantoor? Neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken.
plan een kennismaking


Praktische informatie over de strategiesessie

  • De strategiesessie duurt circa 2 uur en kan zowel online als offline* plaatsvinden.
  • Na de sessie ontvang je per mail jouw eigen Strategy Guide en is er de mogelijkheid om telefonisch of online jouw vragen en vervolgstappen te bespreken.
  • Heb je een specifiek vraagstuk? Dan pas ik de sessie daar op aan.
  • Investering: €595,- excl. BTW
boek deze sessie*de locatie wordt in overleg bepaald, houd hierbij rekening met eventuele extra (reis)kosten


Heb ik een strategie nodig?

Zonder strategie voor je merk en communicatie weet je niet hoe je je bedrijf het beste kunt promoten. Doordat je niet gericht te werk gaat maar met losse flodders schiet, verspil je tijd, energie en geld aan marketingactiviteiten die niets opbrengen en duurt het lang voordat je je doelen bereikt.

Zonder inzicht te hebben in waar je voor staat met jouw merk, kun je niet bepalen welke marketingactiviteiten of content je moet inzetten om je doelen te bereiken. En dan wordt opvallen een hele uitdaging.


Geen strategie hebben is een beetje als rondrijden in de auto 

zonder te weten wat de route naar je bestemming is.


Van een groots plan, tot de puntjes op de i

In de afgelopen 13 jaar heb ik van alles gedaan rondom marketingstrategieën en -plannen. Van het bedenken van een concept, tot het beoordelen van creatieve voorstellen. En van de planning van activiteiten, tot het uitwerken van de inhoud. 

Daarom weet ik wat er allemaal bij komt kijken wanneer je aan de slag gaat met een strategie. En ik weet ook waar de valkuilen zitten en hoe je je strategie kunt afbakenen om deze te vermijden.

Een duidelijke merkpositionering is essentieel voor effectieve marketing. Zodra je weet waar je voor staat met jouw merk, kun je daar moeiteloos op verder bouwen. Met de ideale mix van marketingactiviteiten en communicatiemiddelen die voor jouw merk werkt. 

Een duidelijke merkidentiteit en een op maat gemaakte strategie als fundament: wat mij betreft de ingrediënten voor effectieve marketingcommunicatie!

meer over mij
persoonlijk communicatieadvies