Meer inzicht in jouw merkidentiteit 

ONTWIKKEL EEN MERKVERHAAL MET EEN DUIDELIJKE KERNBOODSCHAP

Krachtige teksten inspireren, overtuigen en zetten aan tot actie. Tenminste, als ze een duidelijke boodschap hebben en afgestemd zijn op jouw doelgroep. Maar wat wil jij graag overbrengen en welk taalgebruik past daar bij?

Tijdens een merksessie krijg je inzicht in waar jouw onderneming voor staat en welke waarde je levert met jouw expertise. Door je merkidentiteit helder te omschrijven, kan een duidelijke en krachtige kernboodschap worden geformuleerd. Het is het fundament van jouw onderneming als merk en het uitgangspunt voor de toon en stijl van je teksten.


 Bereik je doelen met een duidelijk merkverhaal

Sterke communicatie helpt je om je te onderscheiden van anderen en je naamsbekendheid te vergroten. En wat dacht je van meer conversie op je website of van je nieuwsbrief? Jij wil een merk neerzetten dat:

  • .. op krachtige wijze vertelt wie je bent, wat jouw expertise is en wat de waarde daarvan is
  • .. de mensen aanspreekt die jij wil bereiken
  • .. jouw verhaal vertelt op een manier die bij jou en jouw onderneming passen


merkidentiteitVergeet de 'one size fits all'-aanpak, want we gaan voor scherpe communicatie afgestemd op jouw merkidentiteit!


merkverhaal vaststellen


Over de sessie: van onduidelijkheid naar inzicht

Je merkidentiteit bepaalt de stijl van je communicatie, waaronder je taalgebruik. Het gaat over hoe je praat op bijvoorbeeld je website, in brochures, en zelfs in de e-mails die je naar klanten stuurt. 

Tijdens deze merksessie duiken we dan ook in de identiteit van jouw bedrijf: waar sta je voor en wat wil je uitstralen naar potentiële klanten? Ik stel gerichte vragen over onder andere je missie, aanbod, werkwijze, doelgroep en doelen. Zo krijgen we inzicht in wat jouw onderneming kenmerkt.

Zijn sommige onderdelen nog onduidelijk, zoals je kernboodschap, dan zoomen we daar op in tijdens de sessie. Het doel is om de identiteit van jouw merk kristalhelder te krijgen, zodat we deze scherp en duidelijk kunnen omschrijven. 

Deze informele sessie levert niet alleen een nuttig resultaat op, maar geeft je ook inspiratie en nog meer inzicht over wat je belangrijk vindt voor je onderneming!

dit klinkt goed


"De sessie is precies wat ik nodig had. Ik kon daarna veel duidelijker antwoord geven op vragen van potentiële klanten en heb daardoor nu een nieuwe opdracht."

Richard Schmölzer, Pi-lot Math & Management


 Wat inzicht in je merkidentiteit oplevert

  • Je weet op een heldere manier uit te leggen wat je te bieden hebt. Of dat nu tijdens een sales pitch voor een potentiële klant is, op een netwerkborrel, en ja, zelfs op de verjaardag van je oom.
  • Je hebt een duidelijk fundament van je merk waarop je alle interne en externe communicatie kunt (door)ontwikkelen. Het is het uitgangspunt voor je teksten, maar ook voor je huisstijl en overige branding.
  • Je bent in staat om te bepalen welke marketingactiviteiten het meest effectief zijn om jouw merk te promoten en je doelgroep te bereiken.
brand identity vaststellen


Jouw merkverhaal duidelijk omschreven

Binnen enkele dagen na de sessie ontvang je jouw Brand Identity Guide met daarin een heldere omschrijving van jouw merkidentiteit, je merkverhaal en je kernboodschap.

Zodra dit document in je inbox zit, plannen we een online vervolgsessie om deze door te spreken en eventuele vragen die je hebt te beantwoorden.

Wil je daarna jouw teksten laten schrijven, voor bijvoorbeeld je website of blogs? Op basis van jouw Brand Identity Guide kan ik direct doorpakken.

Ga je zelf je teksten schrijven? Dan kan ik je mijn frisse blik geven tijdens een of meerdere adviessessies om je te begeleiden bij het schrijven. 

merksessie boeken


 

Voor wie is de merksessie?
Deze sessie is voor ondernemers en bedrijven die zich stevig willen positioneren in een markt vol concurrentie en potentiële klanten. Voor ambitieuze ondernemers die hun verhaal krachtig en duidelijk willen vertellen, op een kenmerkende manier. Voor bedrijven die willen laten zien wie ze zijn, zodat ze gericht de juiste klanten bereiken.

De sessie is voor ondernemers die geen tijd, energie en geld willen verspillen aan random marketing en ongefundeerde en warrige verkoopverhalen. Hij is voor ondernemers die hun merk willen bouwen op basis van een strategie en een lange termijn visie.

Twijfel je of de merksessie iets voor jou is? Laten we kennismaken en ik geef je mijn eerlijke advies.
plan een kennismaking


 

Praktische informatie over de merksessie

  • De sessie duurt circa 2 uur en vindt bij voorkeur offline plaats, op een locatie in overleg. Heb je een specifiek vraagstuk? Dan pas ik de sessie daar op aan.
  • Investering: €795,- excl. BTW. Dit is inclusief koffie/thee op locatie, je eigen Brand Identity Guide en een online vervolgsessie om deze door te spreken. Exclusief eventuele reiskosten.
  • De merksessie wordt gehouden met maximaal 2 personen. Wil je een merksessie voor meer personen of als workshop voor je team bij jou op kantoor? Neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken.
boek een merksessie


merksessie marketingexpertwat is een merkidentiteit


Wat is een merkidentiteit?

De identiteit van je merk is simpelweg de persoonlijkheid van je onderneming. Het gaat om wat je wil uitstralen en welke indruk je wil achterlaten bij potentiële klanten. 

Je merkidentiteit beschrijft wie je bent, wat je drijft en wat je kunt betekenen voor klanten. Het vertelt de essentie van je onderneming in heldere formuleringen, met kernwoorden die iedereen kan begrijpen.

Het vertelt wat je uitstraalt, zowel tekstueel als visueel. In deze merksessie ligt de focus op hoe we jouw merkidentiteit verweven in je teksten. Het gaat namelijk niet alleen om de boodschap die je te vertellen hebt, maar ook om het taalgebruik en de toon van je teksten, zodat ze aansluiten op de sfeer die jij wil neerzetten met je merk.

Zonder inzicht te hebben in waar jouw onderneming voor staat, is het lastig om de juiste boodschap te vertellen, op de juiste toon en stijl. En dan zullen potentiële klanten ook niet begrijpen wat jij voor ze kunt betekenen...

Wil je aan de slag met een website, content of marketingactiviteiten voor je bedrijf? Start dan met het vastleggen van je merkidentiteit!


Een merksessie voor teksten & branding in één

Wil je vanuit de merksessie ook direct je visuele identiteit ontwikkelen? Of ben je op zoek naar nieuwe branding voor je producten of communicatiemiddelen? Sla dan twee vliegen in één klap met een gecombineerde merksessie. 

In samenwerking met Studio NNK kan een sessie georganiseerd worden waarin we aan de slag gaan met jouw merkidentiteit als basis voor tekst én beeld. Denk aan een (nieuwe) huisstijl, design van communicatiemiddelen zoals websites en nieuwsbrieven, of productverpakkingen.

Geen tijd en geld verspillen aan een dubbel traject voor merkontwikkeling? Wij doen je een efficiënt voorstel.

contact opnemen


Van grote ambities, tot een duidelijk startpunt

In de afgelopen 14 jaar heb ik het keer op keer meegemaakt bij bedrijven: er werd klakkeloos geïnvesteerd in promotionele activiteiten zonder visie of lange termijn plan. Ik zag marketingcampagnes van tienduizenden euro's live gaan 'want dat doen we al jaren zo'. En er werden klanten mailings geschreven en verstuurd 'omdat de concurrent dat gisteren ook deed'. 

De resultaten waren vrijwel altijd teleurstellend. Er werd dan ook nauwelijks gekeken naar het eigen merk als startpunt. Terwijl daar de kracht ligt om je te onderscheiden en te laten zien wie je bent als bedrijf.

Een duidelijke merkpositionering is essentieel om een heldere boodschap aan je klanten mee te geven. En op dat moment wordt je marketing ook een stuk effectiever. Zodra je weet waar je voor staat met jouw merk, kun je daar moeiteloos op verder bouwen. Met een duidelijk verhaal en een uitstraling die daar bij passen.

meer over mij
persoonlijk merkadvies