Teksten die jouw merk versterken

GEBASEERD OP MARKETINGPSYCHOLOGIE

Effectieve marketing kan niet zonder krachtige teksten. Maar 'even' die tekst schrijven, dat is niet altijd zo makkelijk. Want iedere tekst heeft een doel, zoals inspireren of het aanzetten tot actie. Maar hoe doe je dat? En hoe zorg je dat je de juiste toon te pakken hebt?

Ik schrijf teksten die passen bij jouw merk én vanuit een marketingoogpunt. Door rekening te houden met de psychologische werking van ons brein, zullen je teksten effectiever zijn in het beïnvloeden van je lezer. Teksten die je communicatie en marketing versterken, voor nog betere resultaten.


freelance copywriter


Ik ben jouw copywriter voor:

  • websites, sales pagina's en landingspagina's
  • social media posts, LinkedIn posts en -campagnes
  • blogs, whitepapers, klant interviews en cases
  • persberichten, nieuwsbrieven, mailings
  • divers marketingmateriaal zoals advertenties, online magazines, rapporten en brochures


Daarnaast redigeer en vertaal ik teksten (EN-NL).


"We zochten iemand die voor ons een goede LinkedIn campagne kon opzetten. Stephanie schakelt snel, schrijft vlot en is een erg plezierig persoon om mee te werken!"

Jeroen van Schreven, Green Tech VenturesEen verhaal is meer dan een tekst

Een goede tekst vertelt meer dan alleen een inhoudelijke boodschap. Een goede tekst prikkelt je om door te lezen en geeft je een bepaald gevoel. Het inspireert je met nieuwe ideeën, motiveert je om actie te ondernemen of leert je nieuwe dingen waarmee je je blik verruimt.

En of je tekst nu bedoeld is voor de zakelijke markt of een consument, je tekst wordt gelezen door een mens. En ons brein is gevoelig voor bepaalde prikkels, zoals de grootte van letters en de lengte van zinnen. We verbinden daar een bepaalde emotie aan, en besluiten dan wat we ervan vinden: wil ik verder lezen op deze website, of klik ik hem weg? Vind ik deze mailing geloofwaardig genoeg om iets te bestellen bij deze webshop?

Wist je dat we de meeste (aankoop)beslissingen nemen vanuit emotie? 

Wil je je lezer beïnvloeden, dan moet je tekst dus inspelen op emotie.  Maar naast een duidelijke boodschap en emotie in je verhaal, wil je ook nog dat je tekst past bij jouw merk. Jouw bedrijf staat namelijk ergens voor en je wilt deze sfeer en uitstraling ook naar voren laten komen in je teksten. 

En ohja, laten we niet vergeten voor wie je tekst bedoeld is. Wie zijn je lezers precies en wat zijn hun behoeften, waar zijn ze naar op zoek?

Er spelen dus heel wat factoren mee bij het schrijven van een goede tekst! 

 "Ik liep vast met mijn website teksten; ze waren te lang en daardoor niet duidelijk genoeg. Stephanie heeft mijn teksten grondig onder handen genomen en nu zijn ze weer lekker leesbaar. Maar nog belangrijker, Stephanie wist mij heel goed te verwoorden, waardoor de teksten nog steeds van mij zijn."

Laura Loos


Feedback op jouw content

Benieuwd naar een analyse van je huidige teksten? Met een Content Scan ontvang je mijn uitgebreide feedback op de content van jouw digitale kanalen.


over de Content ScanMijn werkwijze voor het schrijven van een goede tekst

Gaan we samenwerken, dan hebben we eerst een kick-off sessie waarin je mij meer kunt vertellen over jouw bedrijf en wat je wensen en verwachtingen zijn van de teksten. We bespreken onder andere je doelgroep, de boodschap die je wil overbrengen en wat je wilt bereiken. Zo kan ik de juiste toon voor je teksten bepalen, evenals de mate van persoonlijkheid. 

Het kan zijn dat je nog zoekende bent naar waar je precies voor staat, omdat je bijvoorbeeld net begonnen bent met je bedrijf, of een nieuwe weg wilt inslaan. In dat geval raad ik aan om te starten met een strategiesessie, waarin we het fundament leggen voor de communicatie van jouw merk. 

Zodra we je merkidentiteit duidelijk hebben, kan ik aan de slag met het schrijven van je teksten. 

plan een kennismaking
Marketing & Copywriting Support
Vanuit mijn marketingachtergrond kan ik met je meedenken over wat jij nodig hebt om je boodschap zo goed mogelijk over te brengen. Zoals redactionele richtlijnen voor je team, communicatie om naar je klanten te sturen of een content planning. Heb je op regelmatige basis hulp nodig bij het schrijven van teksten of wil je even brainstormen over je marketingaanpak? Dan is een strippenkaart wellicht iets voor jou. 

strippenkaartenSEO-geoptimaliseerde teksten?

Als het om je website gaat, wil je natuurlijk dat deze goed gevonden wordt. Daar kun je verschillende dingen voor doen, maar het belangrijkste is dat de content op je website van kwaliteit is.

In plaats van teksten te schrijven met zoekwoorden als uitgangspunt, is het veel effectiever om teksten te schrijven vanuit de (zoek)behoefte van jouw websitebezoeker. Bied je relevante, waardevolle en kwalitatieve content, dan stijgt je geloofwaardigheid en betrouwbaarheid. En deze expert status wordt steeds belangrijker.
De wetten van Google zijn flink aan het veranderen, maar één ding staat als een paal boven water: kwaliteit gaat boven kwantiteit!Tarieven voor copywriting
Voor specifieke projecten, zoals nieuwe teksten voor een website, werk ik met een vaste projectprijs. Heb je een eenmalige of ad-hoc schrijfopdracht, dan hanteer ik een uurtarief van €85,- excl. BTW. Voor strategisch en marketingadvies is het tarief afhankelijk van je vraagstuk. Voor kleine schrijfopdrachten is het ook mogelijk om met een strippenkaart te werken.Een netwerk van experts
Soms is er meer nodig om je boodschap over te brengen. Zoals bijpassende foto's of een nieuwe website. Werken we samen, dan krijg je toegang tot mijn netwerk van specialisten waaronder professionele fotografen en web designers. Samen zorgen we ervoor dat alles op elkaar aansluit. 

plan een kennismaking


In mijn teksten verbind ik mijn liefde voor taal, marketing en psychologie.

creatieve freelance copywriter


Verliefd worden op je merk

Met meer dan 13 jaar ervaring in het marketingvak, heb ik heel wat teksten geschreven. Van websites en mailings voor b2b, tot social media posts en advertenties voor b2c. Mijn expertise ligt dan ook op het creatieve en commerciële gebied. Dat betekent dat ik teksten schrijf die als doel hebben het merk te versterken en de naamsbekendheid te vergroten. Ik hou van begrijpelijke teksten die lekker weg lezen.  

Tijdens mijn studie mediapsychologie en diverse andere psychologie trainingen, raakte ik gefascineerd door hoe we als mens beïnvloed worden door alles wat we tegenkomen. 

Vanuit marketingoogpunt wil je jouw lezers overtuigen. Ze verliefd laten worden op jouw merk. Een aardige klus in de wereld van vandaag. Media is vluchtig en de aandachtspanne kort. Meer dan ooit is het noodzaak om jezelf te onderscheiden.

Maar door jouw onderscheidend vermogen in te zetten, zal je opvallen bij de juiste mensen. 

meer over mij